2006-02-14

En liten grupp extremister

Läs gärna igenom följande uttalande av Sveriges utrikesminister Laila Freivalds (som ju inte är någon favorit här på Drullestigen).

Det är fruktansvärt att en liten grupp extremister utsätter svenska personer och svenska intressen för uppenbar fara. I den upphettade stämning som råder ser jag oerhört allvarligt på detta. Detta är en liten grupp som inte har något stöd i vårt land.


Vad är det hon säger, människan?

Nej, det handlar inte om att hon fördömer några av de uppviglingar och direkta uppmaningar till mord som demonstrerats av muslimer världen över de senaste dagarna.

Tvärt om, här är det dhimmitud på riktigt: Om Nisse blir upprörd på Kalle så kanske Nisse slår Pelle.

Och det är något som Kalle ska hållas ansvarig för, inte Nisse. För Nisse vet inte bättre; han är ju dum och slåss så det vet ju alla att det är bäst att hålla sig vän med honom.

Uttalandet finns även på arabiska, så att Nisse inte ska ge sig på Pelle.


Samtidigt skickar UD personal till ett webhotell för att berätta om hotbilden som webhotellet ställs inför om den inte stänger ner en hemsida som kan antas uppröra Nisse.

"Den politiker som agerar för att avbryta en publicering tar på sig ett mycket stort ansvar" säger Lars Leijonborg klokt i sin KU-anmälan av utrikesministern.