2004-11-03

Fyra år till!

Det verkar som att det blir four more years!

Finge jag rösta i det amerikanska presidentvalet, så hade valet varit enkelt. Det finns en fråga som överskuggar allt just nu - att kriget mot terrorismen fortsätter och är framgångsrikt. George W Bush har från det amerikanska folket fått ett uttalat stöd, och ett mandat att fortsätta arbetet. Det är riktigt bra.

Men nyheterna från Amsterdam är fasaväckande - ett (andra) politiskt mord i Nederländerna utfört mitt på öppen gata. Theo Van Gogh, en filmregissör vars budskap inte fallit muslimska fundamentalister i fatet, mördades brutalt av en 26-åring med dubbelt marockanskt och holländskt medborgarskap.

20.000 människor samlades på Dam-torget och både förde oväsen och höll en tyst minut vid en manifestation igår kväll. Det var på Dam som vi stod under den tysta minuten dagen efter 11 september 2001.

Detta är inget vanligt krig; fienden kommer inte rullande längs gatorna i stridsvagnar. Det är likväl ett krig vi inte kommer undan, oavsett hur djupt vi sticker huvudet i sanden. Det är ett krig vi inte får förlora.