2003-12-11

Borta bra


Tillbaka i gråzonen efter en sista minuten-vecka på Gran Canaria.

Helt kalas, lugnt och skönt, termometern på de dryga tjugo, skön blandning av sol och dis.

Min mamma försöker få en hibiskus att växa till sig där hemma; där vi bodde var de häckar längs gångarna.

Massor av tyska pensionärer. Tyska veckotidningar fanns överallt, att hitta Ekonomisten var svårare.

Vi bodde i Maspalomas/Playa del Ingles rätt nära detta spiral-shopping-center. Taxibilarna var billiga, många och nya, och lokalbussarna var ännu billigare och helt ok, så det var lätt att transportera sig längs Gran Canarias sydkust.

Inte för att det finns så värst mycket - Playa del Ingles är en anlagd turiststad à la Cancun, det vill säga affärer samlade i köpcentran och utanför det inte mycket mer än höga murar och täta häckar. Till och med mer autistiskt innestängd känsla än i Malmös dyrare villakvarter, så att kolla hus gick inte. En handfull sköna hus på hela resan.

En fin liten stad var dock Puerto de Mogán på en timmes vindlande bussfärd längs den mycket dramatiska och allt mer bebyggda kusten. Städer med naturliga centra är så mycket mer intressanta än anlagda städer, oavsett geografi och ålder, ter det mig.

Rent medicinskt fysiskt var det bra också. Jag orkade mycket mer, blev inte alls lika trött som här hemma. Idag gick jag till posten och tillbaka och märkte en tydlig skillnad. Så Malmö är kanske inte tillräckligt långt söderut...

Nu återstår det bara att fundera ut en affärsidé riktad till tyska pensionärer, sedan kan man flytta ner!