2003-09-26

Kortdribblare


Det var länge sedan Skeptikern skrev något intressant, men dagens försvar av Jan O Karlsson är i varje fall anmärkningsvärt.

Likaså Thorvald tycker att invändningarna mot Jan O är jobbigt gälliga. Och båda länkar till Monica (25/9, direktlänk saknas) som tycker att det är

enbart befriande med en totalt politiskt inkorrekt person, han är en frisk fläkt över den våta filt som ligger över hela etablissemanget och som handlar om att ingen någonsin får kränkas

Hycklare.

Som liberal tycker jag att frågan om sexuell läggning borde vara nästintill irrelevant, i klass med könsfrågan, men vi är inte där idag.

Jag kan tycka också att många påtryckargrupper har ett kollektivistiskt offersynsätt; när man klumpar ihop alla homosexuella/kvinnor/jämtlänningar/muslimer så bortser man medvetet från att det är individer - ofta individer med andra största gemensamma nämnare än vad påtryckargruppen vill tro.

Men det är ju uppenbart att både Jan O Karlssons "bögfrågor" och Stig Malms "fittstim" är tråkiga bevis på att det finns en fördröjning i förändringen. Gubbarna håller emot, de vet inget annat.

Det finns anledningar att slå på flera påtryckargrupper, men i det här fallet var det vår tf utrikesminister som luftade sin unkenhet offentligt.