2003-04-07

En kedjas styrkaJag tog bort länkarna till vissa bloggarkollegor tidigare, främst därför att jag tappade intresset för vad de skriver. En snabb kontroll visar att jag delvis gjorde ett bra val.

Skeptikern om president George Bush: "Han verkar blint följa den utstakade krigsplanen och tro att den är den rätta."

Skeptikern känner alltså till krigsplanen och huruvida den förändrats.

Skeptikern fortsätter: "Har nu personerna bakom presidenten tappat kontrollen över sin frontman? Det verkar inte bättre." Och därefter: "Om Bush Jr. nu kliver över gränsen till fullt utblommad fanatism så är det inte omöjligt med ett nytt världskrig." USA:s presidenten är alltså ett snäpp iväg från att bli galen.

Om svensk inrikespolitik analyserar skeptikern att om skeptikerns tilltänkte moderatledare Reinfeldt är okarismatisk som Lundgren "kommer nog Moderaterna ha svårt att klara sig kvar efter nästa val". Mnja.

En blindgalen amerikansk president och moderaterna utanför riksdagen. Analyserna imponerar inte.

Jonas SöderströmBlind höna hade också en länk i marginalen tidigare. Numera skriver Söderström analyser där han säger att om Saddam Hussein överlever innebär det det värsta militära fiasko USA någonsin upplevt, och det skulle utplåna George Bushs framtida karriär. Han är iofs redan president. Karriären är klar. Men det är sant, en Saddam på rymmen innebär nog att presidentens chanser att bli kulturchef på DN försvinner i tomma intet.

MatsaKlocklös i tiden har en Kent- och sportpassion som jag inte till fullo delar. Men länken till Sveriges vackraste enskilda väg tackar man för.

Fast den blinda hönan är ändå värd att titta på ibland. Liksom Skeptikern och vid utspridda tillfällen den förmodade rojalisten på Förvetet. På samma sätt som det ibland är intressant att läsa vänsterledarsidor eller Göran Greiders skriverier. Man tror uppenbarligen på det man skriver. Till skillnad från den vänstervridna oanalyserade populism som färgar mycket annat av svenska medier lite sådär i bakgrunden, ofta förpassat till bisatser. Och vi har ju haft ett par givande diskussioner.

Så på något sätt ska jag försöka få in länkar till bloggare på svenska på något sätt igen. En redesign, kanske? Särskilt nu när Xipe verkar släppa ärans och hjältarnas språk blir informationsdesignen ologisk.

PS.
Anders är tillbaka efter semestern.