2003-04-10

Den blinde leder den döveVad håller tomtarna i styrelsen för Sveriges Radio på med?

Som jag minns det var det en facklig representant i styrelsen som i förväg gick ut och meddelade att styrelsen var enig om en ny VD-kandidat, Joachim Berner. Något säger mig att det inte var en slump att det hände precis i samband med förtalsrättegången med Gudrun Schyman mot Expressen och Berner.

Plötsligen fick fackföreningarna kalla fötter, och styrelsen ändrade sig.

Det måste vara årets mest inkompetenta försök till rekrytering. Tar man inga underhandskontakter? Pratar man inte med de förvisso absurt viktiga fackföreningarnan i förväg? Eller har fackledningarna helt enkelt ingen koll på hur många Schyman-vänner de har som medlemmar?

Den journalistiska politiska slagsidan visas förresten tydligt av vad en utrikeskorrespondent säger om Joachim Berner i DN:
Hans namn mottogs i Radiohuset med ungefär samma entusiasm som de amerikanska styrkorna i irak. Men sådant kan ju förändras snabbt - vilket vi inte minst sett i Saddam City


Vad menar kvinnan?

Att journalisterna på SR är lojala med sin nuvarande VD enbart på grund av uttalade livshot, men som kommer att dänga sina sandiga sandaler i ansiktet foton av Lisa Söderberg när hon väl har försvunnit?