2003-03-13

Den ljusröda räkeln


När David Sundin är på humör räknar jag honom till en av de mest underhållande skribenternai landet, oavsett om han skickar email till Trafiklistan eller om han recenserar spel i Nöjesguiden.
(Landets bästa musiktidning är annars gratisbladet Groove, men Nöjesguiden är värd alla sina slantar och lite till enkom för Sundins speltyckande.) Jag klipper lite ur det aktuella mars-numret:
Om PINK PANTER: PINCADELIC PURSUIT:
Rosa Pantern är ute och fiskar en dag, då han plötsligt får en raket i röven och hamnar på månen. Nu måste Rosa Pantern ta sig hem igen. På papperet skulle ett plattformsspel med världens bögigaste djur kunna bli rätt skoj och även vid en första granskning av det färdiga resultatet ser det ut att bli en helt okej upplevelse. Dessvärre orkar inte den ljusröda räkeln ända fram."

Om POST MORTEM:
"Post Mortem är spelet för cineaster med gott om tid, men är du en del av denna till viss del begränsade målgrupp kommer du att gilla det."

Om SHINOBI:
"Musiken känns inte särskilt utvecklad sedan Shinobi senast uppenbarade sig. Kanske är det med flit, kanske inte. Fan vet."

Om THE MARK OF KRI:
"The Mark of Kri är vid en första anblick ett Disney-spel baserat på någon ny film med samuraj-tema. Men när du i rollen som Rau brutalt halsuggit den första banditen och sedan spettat honom trots att du vet att han är död, då vet du att så inte kan vara fallet."

Pärlor som finns i ett tidningsställ nära dig i storstaden, eller överallt och ingenstans på internätet.