2003-02-24

En givande diskussion


Fredagens Economist innehöll huvudledaren Why war would be justified om var skiljelinjerna egentligen går mellan demonstranterna och krigshökarna, och om klyftan är så oöverbryggbar som den vid en första anblick verkar.

"It is about whether a peaceful solution can still be found, as the marchers hope, or whether war is the only option. That is the central ground on which the debate can and should take place. "


Lite roligt är att diskussionen mellan Skeptikern och mig förra veckan landade just i att Skeptikern vill se regimbyte i Irak med stöd från andra länder dock inte vapenmakt, medan jag var skeptisk(!) till huruvida detta är realistiskt.

Detta efter totalt fem inlägg på respektive blog. Givande och intressant. Och så skönt att Skeptikern är villig att ta en diskussion, till skillnad från exempelvis Torgny och Tommy, som verkar vara mer inriktade på att skvätta sand.

Jag trodde att om man tycker någonting och dessutom publicerar det så ville man gärna ta en diskussion. Om inte målet är att väcka reflektioner, eftertanke och reaktioner - vad är då syftet? Och vad är det värsta som kan hända? Att man ändrar ståndpunkt? Det är något jag hoppas på varje dag.

Economisten framför sitt resonemang med ödmjukhet i en sansad ton; läs det.